Dansen

 

Algemeen:

In onze gilde wordt er ook gedanst. De dansen die onze dansgroep brengt zijn gilden- of folkloredansen, zowel bestaande dansen als nieuwe creaties. Als je belangstelling hebt en graag mee zou doen maar nog niet kunt dansen, geen probleem, dat leren wij je wel.

Dansen is een plezante hobby, zeker als je dit kan doen met uw partner, je blijft er fit bij en het is gezond voor lijf en leden. Je bent ook steeds welkom om vrijblijvend een kijkje te komen nemen tijdens één van onze oefenavonden en alzo een idee te krijgen van wat het dansen inhoudt.

Wil je er meer over weten, bekijk dan onze website onder de hoofdstukken betreffende dansen en neem gerust contact op met de dansleiding, Gaston en Jeanne Mertens-Andriessen via dansinfo@scarlet.be. Je bent van harte welkom. Doen!

Foto’s van onze dansers vindt u onder dansen vanaf 2003 t.e.m. 2016. Van ons optreden in het rusthuis in Kalmthout vindt u onder dansen t.e.m. 2016 een impressie van ons optreden. Veel kijkplezier!

 

 

 

 

 

 

Wie zijn wij, wat en waar dansen wij.

Wie zijn wij? De dansgroep van de St.-Jorisgilde van Nieuwmoer werd opgericht in 1975. Zij bestaat momenteel uit een 6-tal koppels welke actief mee dansen, een aantal figuranten, één vaste muzikant accordeoniste en één vaste zanger. Wanneer het te pas komt bij een optreden, kunnen wij ook nog beroep doen op onze vendelier. Sommige koppels …

Dansen vanaf 2003 tot nu

Hierbij kunt u een voorstelling zien van onze dansgroep door de jaren, vanaf 2003 tot nu. Veel kijkplezier!

Dansagenda seizoen 2019-2020

Hier zal in de toekomst de agenda van de dansgroep komen  De dansleiding.

Fietsen en wandelen door de jaren…

Fotoreportage van fiets- en wandeltochten door de jaren, vanaf 2001 tot nu. Geniet van deze fotoreeks!